

Please return this form to:

ESC / Industry Services Department The European Heart House, 2035 Route des Colles, Les Templiers, BP 179 06903 Sophia Antipolis FRANCE Email: **satellite@escardio.org** - Fax: +33(0)4 92 94 76 26

SATELLITE SYMPOSIUM APPLICATION FORM

| ORGANISING COMPANY use in all ESC Congress 2012 publications Applications for all congress activity must be submitted by the company under whose name each activity is to be organised. The correspondence for the above items should be made exclusively between this company and the ESC. The company is responsible for communicating any relevant documents to its staff and appointed agencies. | | | | | | | | |
|---|-------|--|-------------------|----------|----------|----------|--|--|
| Company Name: | | Contact Person: | | n: | | | | |
| Address: | | | | | | | | |
| Postal code: | City: | | | Country: | | y: | | |
| Tel: | Fax: | | Email: | | | | | |
| APPOINTED AGENCY if applicable - One main contact person mandatory - Correspondence from non appointed agency will not be taken into consideration This named agency cannot fully act as if it were the company itself and the company will continue to be held entirely responsible and accountable for activities organised in its name. The ESC has created "Guidelines for Industry Participation" as an essential tool for how to host an Industry Sponsored Session. It is obligatory that every appointed agency read these Guidelines and all other documents posted on "www.escexihition.org" website in order to have a proper working relationship with the ESC Congress Division. The ESC reserves the right to inform the Organising Company mentioned above if the appointed agencies have not examined or understood the reasoning behind the Guidelines and the companies will ensure effective communication is re-established. | | | | | | | | |
| Agency Name: | | | Contact Person: | | | | | |
| Address: | | | | | | | | |
| Postal code: | | City: | | | Country: | | | |
| Tel: Fax: | | Fax: | | | Email: | | | |
| INVOICING DATA Any and all changes post invoicing (addition of Purchase Order, changes of billing address) will not be taken into account, invoices will not be reissued | | | | | | | | |
| Company Name: | | | Contact Pe | | t Perso | Person: | | |
| Invoicing Address: | | | VAT N° MANDATORY: | | | | | |
| | | | PO N°: | | | | | |
| Postal code: | Cit | <pre>/ (& state, if applicable):</pre> | | | | Country: | | |
| Tel: Fax | | | | Email: | | | | |
| Payment will be made by bank transfer (details will be provided on the invoice) | | | | | | | | |
| | | | | | | | | |

We accept the contract terms & conditions and agree to abide by the regulations & conditions laid down for this event. I am authorised to sign this form on behalf of the applicant/Company.

| Date: | Contact Name: | Signature: |
|-------|---------------|------------|
|-------|---------------|------------|

| SATELLITE SYMPOSIUM submit one form per Satellite Symposium | | | | | | | | | |
|--|--|----------------------------------|---|--|--|--|--|--|--|
| Satellite Symposia Programmes will be published in the ESC Congress 2012 Final Programme and on the ESC Web Sites. All Satellite Symposia programmes are subject to ESC Congress 2012 Scientific Programme Committee approval. An exhibition stand is required: 1 m² = € 407 excl. VAT (early fee) / € 447 excl. VAT (late fee). 45 minutes session: a minimum of 9 m² 60 minutes session: a minimum of 30 m² 90 minutes session: a minimum of 50 m² Companies without a stand must take a € 20 000 Educational Grant. | | | | | | | | | |
| DEADLINE: 14 November 2011 | | | | | | | | | |
| Exhibitor (session organizer will apply for a booth) Non-Exhibitor (session organizer will not apply for a booth) | | | | | | | | | |
| Session Topic: | | | | | | | | | |
| Duration: 🗌 45 minutes 🗌 60 minutes 🗍 90 minutes | | | | | | | | | |
| 🗌 Saturday 25 August 2012 | Exhibitor | Non-Exhibitor | | | | | | | |
| 13:00 - 13:45 (45 mins) 13:00 - 14:00 (60 mins) | € 24 000 € 30 000 | € 44 000 € 50 000 | Səturdəy 25 August Sunday 26 August Monday 27 August Tuesday 28 August | | | | | | |
| 13:00 - 14:30 (90 mins) | € 36 000 | € 56 000 | 08.30 - 12.30 - 12.30 08.30 - 12.30 - | | | | | | |
| 14:45 - 15:30 (45 mins) 14:45 - 15:45 (60 mins) 14:45 - 16:15 (90 mins) | € 24 000 € 30 000 € 36 000 | € 44 000 € 50 000 € 56 000 | 13:00 - 13:43 43-minute Satellite 13:00 - 13:45 13:00 - 13:45 13:00 - 13:45 13:00 - 14:00 60-minute Satellite 43-minute Satellite 13:00 - 14:00 60-minute Satellite 13:00 - 14:00 90-minute Satellite 43-minute Satellite 13:00 - 14:00 90-minute Satellite 14:00 - 14:00 90-minute Satellite 43-minute Satellite 11:00 - 14:00 90-minute Satellite 14:45 - 15:30 45-minute Satellite 11:00 - 14:00 90-minute Satellite 14:45 - 15:30 45-minute Satellite 14:45 - 15:30 45-minute Satellite 14:45 - 15:30 45-minute Satellite 14:45 - 15:30 45-minute Satellite 14:45 - 15:30 45-minute Satellite 14:45 - 15:30 45-minute Satellite 14:45 - 16:10 90-minute Satellite | | | | | | |
| 🗌 Sunday 26 August 2012 | | | 14145 - 16115 90-minule Sabilite 1440-1800 1440-1800 1416 - 1613 90-minule Sabilite ESC Scientific Sestions ESC Scientific Sestions ESC Scientific Sestions 1630 - 173.00 47.0000 Sabilite 1630 - 173.00 Finitude Sabilitie 1630 - 173.00 67.0000 Sabilitie 58.0000 Sabilitie 1630 - 173.00 Finitude Sabilitie 1630 - 173.00 67.0000 Sabilitie 58.0000 Sabilitie | | | | | | |
| 13:00 - 13:45 (45 mins) | € 24 000 | € 44 000 | 18:00-19:03 43-minute Satellite 18:03-19:013 43-minute Satellite 18:00-19:03 64-minute Satellite 18:03-19:03 64-minute Satellite 18:00-20:04 18:03-20:05 18:03-20:05 64-minute Satellite 9:00-18:00 18:00-20:06 9-minute Satellite 18:03-20:06 9:00-18:00 9:00-18:00 9:00-18:00 18:00-20:06 9:00-18:00 9:00-18:00 18:00-20:07 18:00-20:07 | | | | | | |
| 18:30 - 19:15 (45 mins) 18:30 - 19:30 (60 mins) 18:30 - 20:00 (90 mins) | € 22 000 € 28 000 € 34 000 | € 42 000 € 48 000 € 54 000 | Hands-On Tubrials Hands-On Tubrials Hands-On Tubrials Hands-On Tubrials Hands-On Tubrials | | | | | | |
| 🗌 Monday 27 August 2012 | | | - 250 seats: € 1 300 - 500 seats: € 2 000 - 1 000 seats: € 4 000 | | | | | | |
| 13:00 - 13:45 (45 mins) | € 24 000 | € 44 000 | Lecture Room | | | | | | |
| 18:30 – 19:15 (45 mins) | € 24 000 | € 44 000 | The basic equipment of a lecture room is: - 1 hostess for room | | | | | | |
| 18:30 – 19:30 (60 mins) | € 30 000 | € 50 000 | - 2 tables at the entrance of the assigned room | | | | | | |
| □ 18:30 - 20:00 (90 mins) | € 36 000 | € 56 000 | Chairs arranged theatre-style A table and chairs for the 2 chairpersons on the stage A table minute hange | | | | | | |
| 🗌 Tuesday 28 August 2012 | | | 2 table microphones 1 lectern for the speakers with a fixed microphone | | | | | | |
| 13:00 – 13:45 (45 mins) | € 24 000 | € 44 000 | - 1 screen for projections | | | | | | |
| 13:00 – 14:00 (60 mins) | € 30 000 | € 50 000 | 1 technician 1 video data projector | | | | | | |
| 13:00 - 14:30 (90 mins) | € 36 000 | € 56 000 | - 1 Information Screens in front of the lecture room. | | | | | | |
| 14:45 - 15:30 (45 mins) | € 24 000 | € 44 000 | | | | | | | |
| 14:45 - 15:45 (60 mins) 14:45 - 16:15 (90 mins) | € 30 000 € 36 000 | € 50 000 € 56 000 | Cost of additional AV equipment, furniture, food and beverage will be at the expense of the organising industry. | | | | | | |
| 16:30 – 17:15 (45 mins) | € 20 000 | € 40 000 | | | | | | | |
| <pre>16:30 - 17:30 (60 mins) 16:30 - 18:00 (90 mins)</pre> | € 24 000 € 28 000 | € 44 000 € 48 000 | | | | | | | |
| | | | | | | | | | |
| Lecture room preferred capacity | Lecture room preferred capacity: 250 500 1000 Remarks: | | | | | | | | |
| CME accreditation by EBAC: Yes No | | | | | | | | | |

A Satellite Symposium with EBAC accreditation will be officially announced as "EBAC Accredited Educational Programme Supported by an unrestricted educational grant from...". Further details on EBAC available on **www.ebac-cme.org**

CANCELLATION POLICIES

Cancellation must be sent in writing.

- Before 1 December 2011: no cancellation fees.
- From 2 December 2011 and until 31 January 2012: 30% of the total amount due.
- From 1 February 2012 and until 31 March 2012: 60% of the total amount due.
- After 31 March 2012: 100% of the total amount due.

"Disclosure of Information and Marketing. The ESC complies with EC directives, and is registered under the data protection laws in France, and takes all reasonable care to prevent any unauthorised access to your personal data. Our ESC staff and contractors have a responsibility to keep your information confidential. The ESC does not sell, trade, or rent your personal information to others. We may supply your information to trusted ESC contractors to perform specific services. Otherwise, we do not disclose personal information to any other person or organisation without your consent. If you are a delegate at an ESC organised Congress or meeting, when you visit exhibiting company stands, presenting your badge may enable them to retrieve the following personal data: first name(s), last name(s), address, telephone, fax, email, and professional activity information."